Voimmeko olla avuksi?

Tällä sivulta löydät ohjeita palvelun käyttöön, usein kysytyt kysymykset ja voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Ohjeet ja UKK Asiakaspalvelu

Näin käytät ePressiä

Avaa lehtihylly Lukupisteet

Ohjeita ePressin käyttämiseen / UKK

Tietoa ePressistä

ePress® on digitaalinen lehtipalvelu, joka tarjoaa suurimpien kustantajien näköislehdet lukijoilleen helposti ja laiteriippumattomasti. Palvelu on saatavilla yli 1000 ePress lukupisteen kautta valtakunnallisesti ja sen lehtiä luetaan vuosittain yli 8 miljoonaa kertaa. Näköislehtien lisäksi tarjoaa ePress palvelun suosituimmat sisällöt myös kuunneltavina ääniversioina, sekä mobiililaitteiden näytölle optimoituna tekstinäkymänä lukijan valitsemalla kielellä.

ePressin lehtivalikoimasta löytyy kaikkien suurimpien kustantajien sanomalehdet ja aikakauslehdet digitaalisina näköislehtinä. Sisältövalikoimamme kasvaa jatkuvasti niin kotimaisilla kuin kansainvälisillä korkealaatuisilla nimikkeillä. Uusimpien numeroiden lisäksi palvelun lehtiarkistosta löytyy myös lehtien vanhemmat numerot.

ePress toimii kaikkien internet-yhteydellä varustettujen laitteiden, kuten älypuhelimet, tietokoneet ja tabletit selaimessa. Palvelu on käytettävissä yli 1000 ePress -lukupisteessä valtakunnallisesti niin paikallisesti kuin etäkäyttöisesti. Aloita palvelun käyttö etsimällä sinua lähin lukupiste kartalta ja avaamalla digitaalinen lehtihylly osoitteessa www.epress.fi.

ePress lukupisteitä tarjoavat mm. kirjastot, sekä monet muut julkiset ja yksityiset toimjat kuten terveysasemat, hotellit ja ravintolat, kampaamot sekä erilaiset odotus- ja aulatilat. Lähimmän ePress -lukupisteet löydät helposti lukupisteet kartaltamme.

ePress lukupisteet

ePress -palvelun käyttö tapahtuu palvelun jakelijaverkoston tarjoamien lukupisteiden kautta. Näitä ovat muunmuassa kirjastot, matkailu- ja majoitusliikkeet, viihde- ja vapaa-ajankeskukset, aula- ja odotustilat sekä muut julkiset tilat ja toimijat, jotka haluavat tarjota laajan ja korkeatasoisen lehtivalikoiman omille asiakkailleen.
ePress palvelulla on yli 1000 jaekelijaa valtakunnallisesti. Esimerkiksi yli 90% kirjastoista tarjoaa palvelua omille asiakkailleen. ePress lukuupisteet löydät lukupiste kartaltamme, ja tunnistat ne myös paikan päällä olevista opasteista.
Kyllä, ePressin jakelijat voivat tarjota palvelua asiakkaiden omille laitteille niin paikanpäällä Wi-Fi verkon välityksellä, kuin etänä (esimerkiksi kirjastoverkko). Liityttyäsi ePress-jakelijan verkkoon, on palvelu käytettävissä käyttäjän oman laitteen internet-selaimessa osoitteessa www.epress.fi

ePressin lukupisteiden sisältövalikoima vaihtelee sen mukaan, mitä lehtiä palvelun jakelukumppani on tilannut ja aktivoinut tarjottavaksi omille asiakkailleen. Palvelun pitäen sisällään lähes tuhat eri lehteä, on jakelijoilla runsaasti valinnanvaraa vastata asiakkaidensa lehtitoiveisiin.

ePress -palvelun käyttö

ePress -palvelun käyttö tapahtuu palvelun jakelijoiden tarjoamissa lukupisteissä. Näitä ovat muun muassa yli 90% suomalaisista kirjastoista. Avaa palvelu lukupisteen tarjoamalla asiakaspäätelaitteella osoitteessa www.epress.fi ja nauti lukuhetkestäsi ilman kirjautumista tai erillisiä sovelluksia.
Monet ePressin jakelijat tarjoavat palvelua myös asiakkaiden omille laitteille sekä etänä. Lukeaksesi lehtiä omalla laitteellasi, liity jakelupisteen Wi-Fi verkkoon ja avaa palvelu osoitteessa www.epress.fi. Mikäli jakelija tarjoaa palvelun etänä, tulee sinun kirjautua ensin kyseisen palveluntarjoajan verkkoon (esimerkiksi kirjastoverkko).
ePress tarjoaa palvelun suosituimmat sisällöt myös kuunneltavina ääniversioina, jotka tunnistat keltaisesta kuulokeikonista. Aloita lehden kuunteleminen klikkaamalla kuulokeikonia, ja valitse soittoluettelosta artikkeli jonka haluat kuunnella.
ePressin tekstinäkymä on lukukokemusta helpottava ominaisuus, joka muuttaa näköislehtien tekstisisällöt helppolukuiseksi ja käyttäjän laitteen näytölle optimoiduksi tekstinäkymäksi. Tämä ominaisuus on hyödyllinen käytettäessä palvelua esimerkiksi mobiililaitteella.

Ratkaisuja ongelmiin

ePressin käyttö tapahtuu palvelun jakelijoiden tarjoamissa lukupisteissä, joko asiakaspäätteillä, Wi-Fi -verkon kautta omalla laitteella tai etäkäyttöisesti. Mikäli käytät palvelua lukupisteen tiloissa omalla laitteellasi, varmistathan että olet yhdistänyt laitteesi lukupisteen tarjoamaan Wi-Fi -verkkoon. Tämän jälkeen palvelu on automaattisesti käytettävissä laitteesi internet-selaimella osoitteessa www.epress.fi. Mikäli käytät palvelua etänä, esimerkiksi kirjastoverkon kautta, varmistathan että olet ensin kirjautunut kyseiseen verkkoon, ennen siirtymistä ePress -sivustolle. Tutustuthan lukupisteen ohje- ja infomateriaaliin palvelun käytöstä ja kysy tarvittaessa apua henkilökunnalta.
ePress -palvelun jakelu tapahtuu jatkuvasti kasvavan lukupisteiden verkoston kautta. Mikäli läheltäsi ei löydy lukupistettä, tutki tarjoaako esimerkiksi alueesi oma kirjasto palvelua käytettäväksi etänä, osana heidän muita verkkopalveluitaan.
ePress Audio -ominaisuus on saatavilla palvelun suosituimmissa lehdissä ja kasvatamme ääniversioiden tarjontaa ja lukumäärää jatkuvasti.
ePress Text -ominaisuus on saatavilla palvelun suosituimmissa lehdissä ja kasvatamme niiden tarjontaa ja lukumäärää jatkuvasti.

Ota yhteyttä asiakaspalveluun

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Lähetä viesti asiakaspalveluumme sähköpostitse niin palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Asiakaspalvelu

Lue ja kuuntele kaikilla laitteilla.

ePress® toimii kaikkien laitteiden internet-selaimessa osoitteessa epress.fi.