ePress valittu Suomen kuntien yhteisen e-Kirjaston digitaalisten lehtien toimittajaksi

e-kirjasto ja epress

Suomalainen digitaalisten lehtipalveluiden edelläkävijä ePress on valittu digitaalisten lehtien toimittajaksi osana merkittävää Suomen kuntien yhteistä E-kirjastoa. Yhteistyö on osoitus ePressin pitkäaikaisesta sitoutumisesta kehittää ensiluokkaisia ja innovatiivisia digitaalisia lehtipalveluita kaikille suomalaisille lukijoille.

Kuntien yhteinen E-kirjasto on Kansalliskirjaston ja yleisten kirjastojen yhteistyössä tuottama palvelu, joka tarjoaa asiakkaille helpon pääsyn e- ja äänikirjojen lainaamiseen sekä mahdollistaa aikakauslehtien digitaalisten näköisversioiden lukemisen mobiilisovelluksen ja myöhemmin toteutettavan verkkosivuston kautta.

E-kirjasto avataan asiakkaille tiistaina 23.4.2024 UNESCO:n kansainvälisenä kirjan ja tekijänoikeuksien päivänä sekä Kirjan ja ruusun päivänä. E-kirjastoa pääsevät käyttämään kaikki niiden kuntien asukkaat, joiden kotikunta on liittynyt E-kirjastoon. Palvelun avautuessa mukana on yli 200 kuntaa ja 85 % Suomen asukkaista. 

ePress palvelun käyttöönotto mahdollistaa E-kirjastohankkeessa laajan digitaalisten lehtien valikoiman, joka on nyt saatavilla osana e-kirjastopalvelua. Yhteistyö laajentaa ePressin palveluiden saatavuutta sekä tukee Suomen kirjastolaitoksen tavoitetta edistää lukemista ja tiedon saavutettavuutta digitaalisessa muodossa.

“Tunnemme suurta ylpeyttä, että meidät on valittu tämän historiallisen hankkeen kumppaniksi. Tämä vahvistaa ePressin asemaa digitaalisen sisällönjakelun markkinajohtajana Suomessa ja tuo digitaaliset lehtemme entistä laajemman lukijakunnan ulottuville.” kertoo ePressin myyntijohtaja Kimmo Laine.

E-kirjaston palvelupäällikkö Annastiina Louhisalmi toteaa, että lehdet ovat todella merkittävä osa kirjastojen e-palveluiden tarjontaa. ”Digitaalisten lehtien käyttö on ollut lähes puolet kaikesta e-palveluiden käytöstä. Siksi lehdillä on merkittävä rooli myös E-kirjastossa. On ilo tehdä yhteistyötä lehtiaineistojen osalta osaavan kumppanin kanssa!”

ePressin E-kirjastohankkeelle tarjoama palvelukokonaisuus sisältää käyttäjäystävällisen selausnäkymän, sujuvan lukuohjelman sekä monipuoliset tukipalvelut, jotka on suunniteltu E-kirjaston visuaalisen ilmeen mukaisesti ja jotka integroituvat E-kirjasto-sovellukseen saumattomasti.

Palvelukokonaisuus pitää sisällään myös kattavat raportointiominaisuudet, jotka tukevat E-kirjaston kehitystä sekä käyttökokemuksen parantamista hankkeen vaatimusten mukaisesti.

Yhteistyö e-kirjasto hankkeessa vahvistaa ePressin markkina-asemaa johtavana suomalaisena digitaalisten sisältöjen jakelualustana.

“Odotamme innolla mahdollisuutta palvella Suomen kirjastojen käyttäjiä entistä laajemmin ja tuomalla digitaalisen lehtivalikoimamme kaikkien saataville osana tätä merkittävää kansallista hanketta”, Kimmo Laine sanoo.

Lisäietoja

ePress®
Kimmo Laine
Myyntijohtaja
kimmo@epress.fi
+358 50 369 3603